Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Μαύρη Θάλασσα


Τομάτας 2.

Θάλαττα, θάλαττα!

Τομάτας > 1. > 2. > 3. > 4. > 5. > 6. > 7. > 8. > 9. > 10. > 11. > 12.

 Ξαφνικά βρέθηκε μόνος στον εσωτερικό διαδρομοδό και κοντοστάθηκε μια στιγμή για να πάρει μια βαθειά ανάσα.
- «Shit»! ... Είπε τώρα έκφωνα ο Τομάτας. Και ο Υδραετός το έλεγε συχνά ...

Γενικός Έλεγχος ΓΕΝ.Ε.
Γενικός Έλεγχος ΓΕΝ.Ε.
 Το αέριο που ανέπνεε από το ατμοσφαιρικό μικροπεριβάλλον, του φαινόταν ότι δεν είχε καμμία διαφορά από αυτό που ανέπνεε στην βραχονησίδα έρευνας «Ελευθερία 33».  Άοσμο, χωρίς μικρόβια (ανιχνεύσιμα τουλάχιστον) και χωρίς εκείνα τα περιττά του «αρχαίου» ατμοσφαιρικού αέρα.

 Με ένα απαλό κτύπημα στο κατάλληλο σημείο στον ώμο του αποσύνδεσε την παροχή, καθώς στον διαδρομοδό υπήρχε αναπνεύσιμο αέριο. Πίσω του, στο κέντρο του νοητού περιγράμματος της εξόδου υπήρχε η ένδειξη «Κλειστή».

 - Ήταν μόνος του! Μόνος και ελεύθερος!

***Ελεύθερος δηλαδή, τρόπος του λέγειν. Το σήμα που εξέπεμπε ο πομπός του μικροϋπολογιστή ιματισμού, καθόριζε με ακρίβεια το στίγμα σου και το μετέδιδε στον Γενικό Έλεγχο - «ΓΕΝ.Ε.» του οποίου η διαχείριση διενεργείτο από την πόλη «Ναός της Ιερουσαλήμ».

 Ανά πάσα στιγμή ο ΓΕΝ.Ε., αυτό το τεράστιο υπερδίκτυο υπολογιστών με δυνατότητα ελεγχόμενης τεχνητής νοημοσύνης αν υπολόγιζε ότι ήταν απαραίτητο, με μία εντολή του μπορούσε να σε παραλύσει προσωρινά ή ακόμη και για αρκετή ώρα, εκκενώνοντας ηλεκτροχημική ενέργεια, από ειδικές απολήξεις του ιματισμού.***

 Ο Τομάτας κατευθύνθηκε προς τις ΔΙ.ΠΥ., ακολουθώντας τις ενδείξεις δια μέσω των δαιδαλωδών διακλαδώσεων του εξωτερικού διαδρομοδού, ψάχνοντας αυτήν που θα τον ανέβαζε στην επιφάνεια.

 Ήθελε να την δει ξανά! Έστω και μέσα από τον προστατευτικό θόλο!

 - «ΠΥΛΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ  ΕΙΣΟΔΟΣ ΑΝΟΙΚΤΗ» ...

 ... Διάβασε αργά ο Τομάτας ... κατόπιν έκανε ένα βήμα ακόμη και διαπέρασε την θύρα. Η ευγενική ώθηση της διάβασης στο επίπεδο «Επιφάνεια» διήρκεσε περισσότερο χρόνο από τις άλλες φορές. Πάντως, πολύ σύντομα εξήλθε στους γνώριμους θόλους παρατήρησης επιφάνειας. 

 Αυτό που αντίκρυσε του φάνηκε παράξενο. Το μουντό γκριζόμαυρο χρώμα του ουρανού, όπως το θυμόταν πριν συλληφθεί για χρήση παρανόμων μουσικών οργάνων, είχε πλέον αποκτήσει περιοχές με ευχάριστο ανοιχτό γκρίζο έως και κάποιες πρώτες αποχρώσεις του λευκού.

 Σαν να του φαινόταν ότι στα κύματα της Μαύρης Θάλασσας του Εύξεινου Πόντου απέναντί του, η αντανάκλαση του ουρανού δημιουργούσε ασημένιες- άσπρες, σχεδόν παράλληλες λωρίδες οι οποίες έφερναν στην μνήμη του την αγαπημένη των παππούδων του, την Π.Α.Ε.Κ. μία παλαιά αθλητική ομάδα.

***Ήταν αρκετά χρόνια πριν την Μεγάλη Γενική Καταστροφή - «ΜΕΓΑ.ΓΕ.ΚΑ.» της ατμόσφαιρας, της χλωρίδας, της πανίδας (ή μήπως δεν ήταν και τόσο μεγάλη και τόσο γενική όσο λέγανε και όσο έδειχνε; ...) όταν στα πλαίσια συγχωνεύσεων εταιρειών, όλες οι αθλητικές ομάδες - εταιρείες λόγω συσσωρευμένων χρεών κυρίως, αναγκάστηκαν να ξεπουληθούν και να συγχωνευτούν με άλλες ομάδες - εταιρείες δημιουργώντας έτσι καινούργιες "«υπερομάδες».
ΠΑΕΚ
ΠΑΕΚ

 Το όνομα της Π.Α.Ε.Κ. προέρχεται από τα αρχικά γράμματα της πλήρους ονομασίας της ομάδας, η οποία είναι:

Παναθηναϊκο-θεσσαλονίκειος
Αθλητική
Ενωση Ελλήνων και
Κωνσταντινουπολιτών

και προήλθε από την συγχώνευση των Π.Α.Ο.Κ. - Π.Α.Ο. - Α.Ε.Κ.

 Τα χρώματα και τα εμβλήματά τους επίσης συγχωνεύτηκαν. Σε κίτρινο φόντο με ρίγες άσπρη - μαύρη στην επάνω πλευρά και άσπρη - πράσινη στην κάτω, ο μαύρος δικέφαλος αετός είχε ανάμεσα στα δυο κεφάλια το πράσινο τριφύλλι. 

ΟΣΦΠΗ
ΟΣΦΠΗ
Το δυναμικό της ήταν μεγαλύτερο από δύο παλαιές ομάδες, με πολλούς ποδοσφαιριστές και πολλές πιθανές συνθέσεις καθώς και τρία γήπεδα - έδρες και με επίσημες αγωνιστικές εμφανίσεις, όλες τις αγωνιστικές εμφανίσεις των παλαιών ομάδων.

 Άλλες ομάδες που αναγκάστηκαν να συγχωνευτούν ήταν ο Ο.Σ.Φ.Π., ο Ο.Φ.Η., ο Φωστήρας, και η Παναχαϊκή οι οποίες μετονομάστηκαν σε Ο.Σ.Φ.Π.Η.
Ολυμπιακός
Σύλλογος
Φιλάθλων Φωστήρος
Πειραιώς, Παναχαϊκής και
Ηρακλείου

και ο οποίος ήταν ο κυριότερος αντίπαλος της Π.Α.Ε.Κ.***

 Ο Τομάτας ενθυμούμενος την Κάθοδο των Μυρίων ήθελε να φωνάξει, Θάλαττα, Θάλαττα!
Αλλά θυμήθηκε τις μικροκάμερες που ήλεγχαν τον χώρο και συγκρατήθηκε.

 Ναι! Σκέφθηκε ... και η θάλασσα είχε αλλάξει πλέον χρώμα! (ή μήπως όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα της αισιοδοξίας που τον διακατείχε; ...)

 Ήταν νύχτα ακόμα εκεί έξω, ή μήπως άρχισε να ξημερώνει;

(Συνεχίζεται)

Τομάτας > 1. > 2. > 3. > 4. > 5. > 6. > 7. > 8. > 9. > 10. > 11. > 12.


 
Άδεια Creative Commons

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου