Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

Επιβράδυνση του Χρόνου

 

Τομάτας 5.


Η Αγάπη του Καλού Θεούλη

Τομάτας > 1. > 2. > 3. > 4. > 5. > 6. > 7. > 8. > 9. > 10. > 11. > 12.

 Ο Μαέστρος ήταν μπερδεμένος. Προχωρούσε αφηρημένα, παρέα με τον Τομάτα και τον Δελφίνη σ' έναν διαδρομοδό κοντά στην επιφάνεια της Κωνσταντινούπολης.

Διαδρομοδός
Διαδρομοδός
 Έχει έρθει ο καιρός; ... αναρωτιόταν ενδόμυχα και βασανιστικά, χωρίς σίγουρη απάντηση.

 Καιρός για τι; ... Καιρός για ποιόν; ...
 Γι' αυτόν; ... Γι' εμάς; ... Γι' όλους; ...
 Γι' αντίσταση; ... Γι' ανάσταση; ...

  - Πόσους λεκέδες πιστωθήκαμε; ... τον ρώτησε ο Τομάτας, βγάζοντάς τον από τις σκέψεις.

 - Εεε, ... Εντάξει, όχι και πολλούς, ... 335 λεκέδες και κάτι ψιλά, ... από 111 λεκέδες και κάτι ψιλά ο καθένας ... είπε ο Μαέστρος με κάποιο τόνο ανακούφισης στην φωνή του.

  Από 111 λεκέδες και κάτι ψιλά! ... σκέφθηκε ο Τομάτας με χαρά και θαυμασμό για το ποσό, έχοντας χάσει αρκετά χρόνια καθοδικής πορείας της αγοραστικής αξίας των λεκέδων, «ερευνώντας» στην «Ελευθερία 33»

 Με μιας όμως κατήφησε.  
 Πω, πω, ...111 λεκέδες και κάτι ψιλά ... αναρωτήθηκε, ... πως θα τους καθαρίσω; ... αλλά αμέσως είπε:

  - Καλά, εγώ πάω για ύπνο τώρα, θα σας συναντήσω αργότερα, ... και ετοιμάστηκε να χωρίσει από τους άλλους, τον Μαέστρο και τον Δελφίνη που και οι δύο του ευχήθηκαν σχεδόν με μία φωνή:

  - «Καλή κοινωνία» Τομάτα! ...

  Οι πληροφορίες σύμφωνα με το ΡΑ.ΔΙ., αναλογίσθηκε ο Μαέστρος ξαναβυθιζόμενος στις σκέψεις του, αναφέρουν ότι η μόλυνση της ατμόσφαιρας κατά κάποιες θεωρίες και βάσει μυστικών μετρήσεων των ειδικών οργάνων της «Περιβαλλοντικής Υπηρεσίας» έχει ελαττωθεί πλέον σε ποσοστό 73%. Επίσης αναφέρουν ότι με τον ρυθμό που καθαρίζει η ατμόσφαιρα, σε λίγο καιρό θα μπορεί κάποιος ίσως να βγει στην επιφάνεια, να αναπνεύσει ατμοσφαιρικό αέρα και να ζήση!

  Βέβαια ο παπά-Χριστόδουλος υποστηρίζει ότι η ατμόσφαιρα ήταν ήδη καθαρή από πολλά χρόνια και μόνο για λίγο  καιρό δεν ήταν αναπνεύσιμη, σε επίπεδα κοντά στο ύψος της θάλασσας, παρουσιάζοντας ως απόδειξη τον εαυτό του.

  Η αλήθεια είναι ότι η φύση έδινε την μάχη της με την αλαζονεία και την υπερηφάνεια του ανθρώπου και φαίνεται ότι πλησίαζε η ώρα που θα κέρδιζε και αυτήν την φορά. Ασφαλώς, και στο παρελθόν είχε δώσει τις μάχες της με διάφορους φυσικούς αντιπάλους και είχε νικήσει, όχι όμως τόσο γρήγορα όπως τώρα.

  Αυτήν την φορά, η αγάπη του καλού Θεούλη γι' αυτούς που ζούσαν μέσα στις σπηλιές και τις τρύπες των βουνών και η υπόσχεσή Του προς αυτούς για σμίκρυνση αυτών των ημερών, επιτάχυνε τις χρονικές διαδικασίες (όπως και άλλοτε κατά τας Γραφάς, αντιθέτως, επιβράδυνε τις χρονικές διαδικασίες), με αποτέλεσμα οι διάφοροι μηχανισμοί της φύσης να εμφανίσουν τους καταλύτες για τις χημικές ενώσεις - διασπάσεις οι οποίες αλληλεπιδρώντας και αλληλαντιδρώντας, επανέφεραν την ατμόσφαιρα και το περιβάλλον της Γης σε οικείο για τον άνθρωπο επίπεδο, πολύ πιο γρήγορα από το φυσιολογικό.

  Οι επιστημονικές ομάδες έρευνας - εφαρμογής της ΔΙ.ΚΥ. εντόπισαν και ανέλυσαν το φαινόμενο. Το μόνο όμως που κατάφεραν σχετικά με τις διαδικασίες επιβράδυνσης - επιτάχυνσης του χρόνου, ήταν να υπολογίσουν θεωρητικά ότι η ενέργεια που χρειάζεται για να ενεργοποιηθεί το φαινόμενο είναι ασύλληπτα μεγάλη, «πλησιάζει» το άπειρο, υποθετικά δε εκφράζεται από τον τύπο:
Εξίσωση
όπου:
Χρ = Χρονική διάρκεια επιβράδυνσης - επιτάχυνσης
-Επ = Βαθμός επιβράδυνσης
+Επ = Βαθμός επιτάχυνσης
e = Εναρμόνιος σταθερά
= Άπειρον
ΑΕ = Απαιτούμενη ενέργεια
-ΑΕ = Απορρόφηση ενέργειας
+ΑΕ = Εφαρμογή ενέργειας

  Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι κατά την ΜΕΓΑ.ΓΕ.ΚΑ. τα διάφορα θανατηφόρα αέρια που υπήρχαν στην ατμόσφαιρα, κατακρατούσαν την θερμοκρασία του πλανήτη, με αποτέλεσμα αυτός να υπερθερμανθεί σε βαθμό τέτοιο ώστε πραγματικά να λιώνουν γρήγορα οι «αιώνιοι παγετώνες» και να δημιουργηθεί ένας μικρός κατακλυσμός. Τα νερά κάλυψαν όλη την επιφάνεια της Γης έως τα 14,4 μέτρα από την πρότερη επιφάνεια της θάλασσας.

 Αργότερα τα νερά αυτά σταδιακά άλλα εξατμίσθηκαν, απορροφώντας θερμότητα από το περιβάλλον και τον πλανήτη, και άλλα απορροφήθηκαν από την Γη. Τα πρώτα κατάπεσαν πάλι υπό μορφή ραγδαίων βροχών, εξατμίστηκαν ξανά, ανέβηκαν ψηλά, κατέπεσαν άλλη μια φορά, και άλλη μια φορά, ξέπλυναν την ατμόσφαιρα και την Γη, και έφεραν την θερμοκρασία του πλανήτη πλησιέστερα στα φυσιολογικά επίπεδα. Στους πόλους ήδη άρχισαν να σχηματίζονται δειλά - δειλά οι νέοι παγετώνες.

  Το ΡΑ.ΔΙ. μετέδιδε ότι τα ενεργειακά εργοστάσια της ΔΙ.ΚΥ. στην βορειότερη Ευρώπη τα οποία χρησιμοποιούσαν την αυξημένη θερμοκρασία του πλανήτη για να παράγουν ενέργεια, έκλειναν το ένα μετά το άλλο λόγω έλλειψης «πρώτης ύλης», με βαθμό ανάλογο της απόστασής τους από τον Βόρειο Πόλο. Ο σημαντικότερος λόγος της «ανταρσίας» του στρατηγού Αλεξέϊ ήταν η παντελής σχεδόν έλλειψη ενέργειας στον Βορρά. Η κάθοδος του προς τον Νότο και εναντίον του προέδρου του, δήλωνε την ανάγκη των Βόρειων λαών για ενέργεια.

  - Μαέστρο, ... είπε ο Δελφίνης ... και εγώ θα πάω για ύπνο ... Χαρά και υγεία!

  - Χαρά και υγεία ... είπε στον Δελφίνη και ξαφνικά την είδε!

  Την κοίταζε σχεδόν επίμονα. Κάτι ωραίο του θύμιζε, κάτι νοσταλγικό, κάτι που δεν το είδε πολλές φορές, κάτι που ίσως να μην το είδε καμιά φορά, αλλά δεν το ξέχασε ποτέ! 

 Πέρασε στην άλλη πλευρά του διαδρομοδού, στάθηκε για λίγο και αναρωτήθηκε:
 

 Ποια είναι, που πάει τώρα; ...
 Τι κάνει, τι θα κάνει; ...
 ... Μα, τι άλλο του θύμιζε εκτός από αυτό το νοσταλγικό;

(Συνεχίζεται)

Τομάτας > 1. > 2. > 3. > 4. > 5. > 6. > 7. > 8. > 9. > 10. > 11. > 12.


Άδεια Creative Commons